Помилуй нас, Боже по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй».

«Еще молимся о Великом Господине и Отце нашем Святейшем Патриархе Алексии, и о Господине нашем Преосвященнейшем митрополите (или: архиепископе, или: епископе) (имярек), и всей во Христе братии нашей»(о всех верующих христианах).

Еще молимся о братиях наших, священницех, священномонасех и всем во Христе братстве нашем».

Еще молимся о блаженных и приснопамятных (всегда достойных памяти) святейших патриарсех православных, и создателях святаго храма сего (если в монастыре: святыя обители сея), и о всех преждепочивших(умерших ранее) отцех и братиях, зде лежащих и повсюду, православных.

Еще молимся о милости (чтобы Господь умилосердился над нами), жизни, мире, здравии, спасении, посещении, прощение и оставлении грехов Помилуй нас, Боже по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй». рабов Божиих, братии святаго храма сего».

Еще молимся о плодоносящих и добродеющих во святем и всечестнем храме сем, труждающихся, поющих и предстоящих людех, ожидающих от Тебе великия и богатыя милости.

Под плодоносящими и добродеющими (делающими добро) для храма разумеются верующие, которые приносят в храм все необходимое для Богослужения (елей, ладан, просфоры и прочее), жертвуют на нужды храма и прихода средства, на содержание труждающихся в нем – причта, певчих, служителей, в пользу бедных прихожан и на другие общеприходские религиозно-нравственные нужды).

После сугубой ектении следует особая ектения об умерших:

«Помилуй нас, Боже по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй Помилуй нас, Боже по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй».».На каждое прошение хор поет «Господи помилуй» трижды.

Еще молимся о упокоении душ усопших рабов Божиих,(здесь читаются имена поминаемых умерших),и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному.

Яко да Господь Бог учинит души их, идеже(где) праведные упокояются.

Милости Божия, Царства Небеснаго и оставления грехов их, у Христа Безсмертнаго Царя и Бога нашего просим.

Священник в это время читает тайно молитву об усопших, где просит простить им все прегрешения вольные и невольные, упокоить их в селениях праведных и, признавая, что нет человека, который не согрешил бы в своей жизни, умоляем Праведного Судию Помилуй нас, Боже по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй». даровать им Царство Небесное, где все праведные упокоеваются. Заканчивается это молитвословие возгласом:

Яко Ты еси воскресение, и живот, и покой усопших рабов Твоих, Христе Боже наш; и Тебе славу возсылаем, со безначальным Твоим Отцем, и с Пресвятым, и Благим, и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков, аминь».

Далее произносятся ектении об оглашенных, то есть людях, которые еще не были крещены, но уже находились на стадии подготовки к принятию этого таинства. В этом месте литургии за них совершались особые молитвы:


documentacmomnx.html
documentacmotyf.html
documentacmpbin.html
documentacmpisv.html
documentacmpqdd.html
Документ Помилуй нас, Боже по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй».